miercuri, 16 ianuarie 2013

Hai să ne pierdem

    Nu-ţi trebuie multe să poţi pleca departe . Un bilet de tren şi multe vise . Cred că majoritatea oamenilor visează să îşi trăiască viaţa călătorind . Să mergi din loc în loc , să descoperi lucruri noi în fiecare zi , să cunoşti tot felul de oameni , să nu stai niciunde mai mult de 10 zile .Azi în Anglia , mâine în Franţa , poimâine în Australia şi tot aşa până colinzi toate ţările . That's the dream ..
    Mulţi oameni văd banii ca pe o piedică , dar , on the second thought , chiar ai nevoie de aşa mulţi bani ? Tot ce ai nevoie este un bilet de tren , un cort şi o persoană dragă . Oamenii nu mai fac aşa ceva , da' cât de awesome ar fi să pleci prin ţară cu cel mai bun prieten , iei trenul până undeva şi de acolo tot pe jos sau cu ocazie , să o ţii aşa vreo 10-15 zile ? Imaginează-ţi cu ce amintiri poţi rămâne , ce legături poţi forma pe drum . Defapt , nu contează destinaţia , ci drumul parcurs până acolo .
   Imaginează-ţi o călătorie la mare . 8 ore cu trenul . O carte bună . Ajuns acolo , să mergi la cel mai random motel sau să îţi instalezi cortul pe plajă . Nisip în păr . Valuri . Apă sărată . Soare . Mâncare ieftină . Imaginează-ţi că aprinzi un foc pe plajă seara şi faci baie în apa care îi mult mai caldă decât afară din ea . Imaginează-ţi că te îndrăgosteşti de un străin . Cel mai bun lucru la 'relaţiile' astea de o vacanţă îi că nu o să te mai întâlneşti niciodată cu persoana aceea , şi o să îţi rămână mereu în minte ca o persoană perfectă . Într-o săptămână nu o să ajungi să o cunoşti destul de bine cât să îţi faci o părere proastă . O să pleci acasă cu amintirea unui străin care într-o săptămână ţi-a redat lucrul pierdut din copilărie . Într-o săptănână te-a făcut fericită . Atunci când îţi petreci o săptămână cu persoana cu care te întorci acasă , la un moment dat toate certurile şi dezamăgirile vor anula săptămâna aceea minunată . Un străin îţi dă o amintire a perfecţiunii pe care nimeni nu ţi-o poate lua .
  Acum , dream big ! Pleci în cealaltă parte a lumii . Gândeşte-te câte lucruri noi descoperi , ce fel de oameni cunoşti , câte vieţi poţi schimba . Imaginează-ţi cum o pereche de dansatori la colţ de stradă adunând bani de la trecători îţi pot aprinde pasiuni pe care nici nu ştiai că le ai . Sau cum un copil fără o mână cântă la chitară pe stradă te poate influenţa să ajuţi persoanele cu handicap . Cum o croazieră de 10 zile o să te facă să nu îţi doreşti să mai pleci de pe vapor .
   Nu contează că mergi pe jos , cu bicigleta , cu maşina , cu trenul , cu avionul sau cu vaporul , călătoriile au fost inventate ca să fie făcute . Nu contează că pleci o zi , 2 , o săptămână sau o lună , doar pleacă . La urma urmei , tot ce ai nevoie este un bilet de tren , un cort , o persoană dragă şi multă imaginaţie . Dacă le ai , nimeni nu te poate opri să pleci cât de departe vrei .

4 comentarii:

  1. what a dreamy vision you have! and I believe you can make that dream come true because you are so positive and very open minded.

    RăspundețiȘtergere